Mutlu İnsanların Yaşadığı Şehir, Toronto

Toronto, yaşam standartları yüksek şehirlerden, bunu da şehre inince anlayabiliyorsunuz. İnsanlar kibar, mutlu, neşeli. Şehir dışındaki evler çok güzel. O evlerin bulunduğu alanlarda mutlaka halkın ücretsiz kullanabildiği havuzlar, beyzbol sahaları, tenis kortları var. Şehir içi çok canlı, hareketli. Herkes sokakta. King West, Queen West, Beaches bölgeleri cıvıl cıvıl. Bir mağazaya ya da restorana girdiğinizde sanki birinin evine gitmişsiniz gibi güleryüzlü karşılanıyorsunuz.

Çok sert bir kış geçirmelerine rağmen haziran ortası için hava epey sıcaktı.

Dark Horse Coffee yeni nesil kahvecilerden. Brownie ve buzlu espresso çok güzeldi. Bizde neden buzlu espresso yapılmaz diye düşündürdü bana. http://darkhorseespresso.com/

http://www.heroburgers.com/index.php Fast food hamburgerci gibi dursa da hiç öyle değil. Amerika kıtasındaki en lezzetli hamburgerlerden birini burada yedik.

Toronto'da tasarım mobilyacıların, mağazaların ve aynı zamanda güzel şık restoranların olduğu http://www.thedistillerydistrict.com/ bir yer var.  Toronto'nun en tarihi yeri olabilir.
Burada farklı bir Meksika restoranına gittik. http://www.elcatrin.ca/home

Toronto da en çok yapılan aktivitelerden biri de, göllere gitmek. Bu göllerde yüzülebiliyor. Göllerin olduğu yerdeki ormanlarda trekking yapmak da sevilen aktivitelerden. Ufak bir sivrisinek sorunları var, ona karşı önlem alırsanız doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.




Hafta sonu Parry Sound bölgesinde bir gece konakladık. Orada gittiğimiz ufak bistroda şahane yemekler yedik. http://bistrobythebay.com/

Kanada'dan dönmeden mutlaka Niagara Şelalesi'ne uğrayın. Hatta cesaretiniz varsa fotoğrafta gördüğünüz bot turlarına da katılabilirsiniz.

Toronto yazın gördüğümüz kadarıyla eğlenceli, huzurlu, güzel bir şehir ama orada yaşamayı düşünürsek bir de kışını görmemiz gerekir diye düşünüyorum.

Yorumlar

Popüler Yayınlar