Montreal - Avrupai Kanada Şehri ?

Toronto'da uzun bir süremiz olduğu için 4-5 saat uzaklıktaki Montreal'a gitmesek olmazdı. İnternetteki bloglardan okuduğum kadarıyla da Montreal, Kanada için daha Avrupa gibi olan bir şehirdi. Otobüs ya da trenle ulaşım mümkün biz daha uygun fiyatlı olduğu için otobüsü tercih ettik.
Montreal'e yaklaştığımızda en çok dikkat çeken Fransızca trafik işaretleri oluyor. Tamam resmi diliniz Fransızca ama biraz önce yine aynı ülkede İngilizce konuşulan şehirden geçtik pat diye -arret (stop)- levhası, "ne oluyor yahu" diyorsunuz.
Fransızcaları daha bir Amerikan etkisinde Fransızlar gibi şairane konuşmuyorlar.
Saint-Denis bölgesinde bir otelde kaldık. Upuzun bir cadde zaten Amerika kıtasında bütün caddeler çok uzun. Şehir içinde metro ulaşımı var ama biz hiç kullanmadık. Avrupai şehir ya, daha çok yürüyerek gittik bir yerlere. O hafta, Montreal Jazz Festivali başlayacağından şehir merkezinde hummalı bir çalışma vardı.
İkinci günümüz, 24 Haziran "Quebec Day" olduğu için bütün mağazalar ve benim seçtiğim ufak restoranların hepsi kapalı ve aşırı yağmurlu bir gün olduğundan açıkçası Montreal'den biraz kızgın ayrıldım.
Avrupai şehir, tatlı vs diye düşünmemiz belki bizi yanılttı. Beklentimiz farklıydı. Zaten ne oluyorsa hep bu beklentilerden oluyor. Siz gidecekseniz yine Kanada, Amerika kıtası şehri olarak düşünün. Böyle düşününce daha sevimli gelebilir. İki gün yetmedi eminim bir kaç günümüz daha olsa şehri daha iyi tanıyabilirdik.
Yapılacak, yenilecek bilgisi veremiyorum. Çünkü kayda değer bir şey yiyemedik ve sizi fotoğraflarla başbaşa bırakıyorum..







Yorumlar

  1. Nevra hnm. Ne yazık ki çok kısa sürede Montreal i fazla tanıma imkanınız olmamış. Gerçi tanısanızda severmiydiniz emin değilim . Quebec eyaleti Kanada'dan ayrılma çabasını her haliyle belli eden bir bölge ne yazık ki ...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar