Beyrut Rehberi- Bölüm 2




Beyrut'a gitme amacınız yiyip, içip gecelere akmaksa, 2 gündüz 3 gece tam size göre olacaktır ama orayı burayı gezelim, mağarayı, meryemi görelim diyorsanız 2 gündüz yetmeyebiliyor. Bizim iki gündüzümüz olduğu için ne yapacağımızı şaşırdık, ben Jeitta-Grotto mağarasını görmek istiyordum fakat mevsim dolayısıyla mağara kapalıymış, mağaranın alt katında olan sular, kışın yükseldiği için mağara kapalı olabiliyormuş. Biz de Harissa Tepesinde olan Meryem heykelini görmeye gittik. Bunun için Hamra'dan bir taksi şöförüyle gidiş dönüş 40 dolar a anlaştık, siz daha ucuza kapatabilirsiniz, bizim biraz deneyimsizliğimize geldi. Meryem'i görmek için önce ufak teleferiklere biniyorsunuz, sonra raylı bir araca, epey bir yükseğe çıktıktan sonra, bir kilise, basilica, hediyelik eşya satan bir dükkan ve şehri selamlayan bir Meryem'e kavuşuyorsunuz. Gitmeye değer, tavsiye ederim. Bu gezintimizi tamamladıktan sonra Byblos'a gidebilirdik ama acıktık, üşendik sonuç olarak gitmedi
Gemmayzeh'e dönüp, yemek için güzel bir yer aradık, pazar günü çoğu yerin kapalı olması, bizim çok şirin bir İtalyan restoranına gitmemize neden oldu. İsmi Margherita olan bu küçük restoranda çok lezzetli pizzalar yedik. http://www.pizzeriamargherita.com/ Sahi biz niye beceremiyoruz, küçük, samimi, şirin lezzetli pizzalar yiyebileceğiniz bir yer açmayı.
Sevgililer Günü Beyrut'ta bir gün önceden kutlandığını o akşam öğrenmiş olduk, Refik Hariri, Devlet başkanları 2005'de 14 Şubat'ta öldürülmüş. O yüzden bir çok yer farklı menü ve farklı bir fiyat politikası içindeydi.
La bodeguita del medio isimli bir Küba barında bulduk kendimizi, 6 tane eğlenceli Kübalı kadının bir şeyler çalıp şarkı söyleyip aynı zamanda da dans ettikleri bir yer. Latin ezgileri ve mojito ise istediğiniz yer, buraya mutlaka gitmelisiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar