Floransa

Floransa'yı yazmazsam olmaz. Gezdiğimiz diğer İtalya şehirlerinden sonra kalabalık ve yoğunluğuyla bizi 3 günde epey yorsa da, buranın güzelliği bir başka. Haritayla gezmek daha da bir başka.
Avrupa gezilerinde iphone kolaycılığına kaçmadan bölgenin haritasını edinip adım adım gezmek hem eğlenceli hem de zihin açıcı.
Otelin verdiği haritada gezilecek yerler işaretli. Gitmeden de bir araştırma yaptığım için yorucu ama zevkli bir üç gün geçirdik. Siena ve Pisa'ya da gitmek istiyordum, trenle 1 saat civarında ulaşabiliyorsunuz ama çok yorulduğumuz için başka şehirlere gidemedik.
Ben tabi gitmeden Floransa da ne yenir nerelerde yenir araştırdım. Fiorentine Steak en ünlüsü. Az pişmiş et sevmeyenlerin yiyemeyeceği bir yemek. Seçtiğim restoranlarda da yememiz mümkün  de olmadı. Restoranlar öğlen açık 2.5 3 e kadar. Daha sonra 7 de açılıyor. 7 de gittiğinizde de kapısında yığılmış 60-70 kişiyle karşılaşıyorsunuz. Biz oralarda beklemek yerine ara sokaklarda bulduğumuz yine klasik olan bir İtalyan restoranında yedik. İki kişiye yetiyor bir porsiyon et. 700 gram bazı yerlerde 1 kiloyu geçebiliyormuş.






 Burada da food market var. Kapalı bir alanda. Burayı da mutlaka ziyaret etmelisiniz. Şarap, makarna gibi alışverişi buradan yapmakta fayda var.
Meşhur meydanda olan Gilli'ye de gittik. İtalya da yediğimiz en kötü tiramisuyu burada yemiş olabiliriz. Arka sokaklarda daha lezzetli pastalar yiyebileceğiniz pastaneler var.

Floransa 3 gün gezip dolaşılacak bir yer. Her köşeyi döndüğünüzde karşınıza çıkan büyük meydanlar, şahane heykellerle sizi büyüleyecek, bir anda meydanda çıkan müzisyenlerle sizi gülümsetecek, soğuk yağmur demeden gezen kalabalık turist gruplarıyla şaşırtacak bir yer.

Yorumlar

Popüler Yayınlar