Boston-Salem

Yazın yaptığımız Amerika-Kanada gezisinde Toronto'dan New York'a giderken Boston'a da uğradık. Sadece 2 günümüz olduğu için çok bir farkına varamasam da Boston renkli, eğlenceli bir şehir. Amerika'nın en eski şehirlerinden biri olduğu için kendine özgü bir kültürü var ve bu sokaklarında dolaşılırken göze batıyor. Boston dolaşması kolay bir şehir, Freedom Trail adı verilen turu kaldırımlardaki işaretlere göre kendiniz tamamlayabiliyorsunuz. http://www.thefreedomtrail.org/ bu sitedeki turlara da katılıp bilgi sahibi olabilirsiniz. Hem suda hem de karada giden araçlarla http://www.bostonducktours.com/ duck tour yapabilirsiniz. Meşhur Quincy Market'te http://www.faneuilhallmarketplace.com/ crab cake, lobster roll (çok lezzetli bir şey) yiyip, ekmek içinde sunulan clam chowder (deniz ürünleri çorbası) içebilirsiniz.





Cheers dizisini sevenler barı merak edenler http://www.cheersboston.com/ ziyaret edebilirler.






Çok yakınında olan Salem'e de uğramadan gelmeyin. Adeta kendimi lunaparktaki çocuk gibi hissettiğim bir yerdi. Harry Potter değnekleri satılan yerdeki atmosfer o kadar gerçekçiydi ki kendimi Hogwarts'a yazılan büyücü adayı gibi hissettim.

Salem'de zamanında cadı olduğu nitelendirilen insanları asmışlar, daha sonra bu tarihi iyi bir amaç için kullanıp Salem'i büyülü bir yer haline getirmişler. Kendini cadı sanan kız kardeşim Aslı, orayı görse Salem'de yaşama kararı alabilirdi.






Yorumlar

Popüler Yayınlar